BIM 360 Field updates voor gebruikersgemak
BIM 360 Field updates voor gebruikersgemak

BIM 360 Field updates voor gebruikersgemak

BIM 360 Field, de tool voor BIM op de bouwplaats, heeft een aantal goede updates gehad die het gebruiksgemak enorm verbeteren. Zo is het ‘Daily update’ gedeelte flink aangepakt. Dit is de plek waar de uitvoerder dingen ziet, zoals het weer, aantal personen op de bouwplaats en waar hij/ zij algemene vorderingen bijhoudt. Je kunt nu tekeningen aan je dag toevoegen. Op deze tekeningen kun je aangeven in welk stuk je die dag werkzaam bent geweest.

BIM 360 Field in het kort

Als aannemer of gebouweigenaar wil jij toch ook alle documenten, tekeningen en 3D modellen bij de hand hebben? BIM 360 Field helpt jou om projecten op tijd en tegen hogere kwaliteit op te leveren. Met BIM 360 Field heb je toegang tot alle BIM- en projectinformatie op jouw mobiele apparatuur. Lees meer over BIM 360 Field. Of lees verder over de recente updates.

Gekoppelde incident templates

Autodesk zich duidelijk gericht op het gebruiksgemak. Zo kun je nu gebruik maken van gekoppelde ‘incident templates’. ‘Wat moet ik daar mee?’ hoor ik je denken. Gekoppelde incidenten zijn handig voor veel voorkomende problemen. Neem als voorbeeld een gat in de wand. Eerst moet het bouwbedrijf het herstellen. Daarna komt de schilder om het af te maken. Dit soort incidenten kun je nu in één keer aanmaken. De incidenten voor beide partijen worden direct aangemaakt. Op dit moment zit er helaas nog niet in dat het incident voor de schilder verschijnt wanneer de bouwer zijn incident heeft afgerond. Maar daarover later meer. Zie hieronder een voorbeeld van het ‘Issue Template’.

Verbeterde checklijsten

Ook de checklisten zijn door een kleine aanpassing enorm verbeterd. Zo kun je nu aangeven welke partijen bepaalde lijsten kunnen zien. Je kunt dus voor alle partijen waar je mee samenwerkt de controlelijsten invoeren. Deze partijen zien alleen de bedrijfslijsten. Handig om je project netjes en overzichtelijk te houden. Ook kan je nu per lijst aangeven of  incidenten automatisch aangemaakt worden, wanneer het antwoord niet voldoet aan het gewenste resultaat.

BIM 360 Field in het Nederlands

Wij zijn blij met deze verbeteringen waar veel gebruikers op zaten te wachten. Gelukkig gaat de ontwikkeling nog steeds door en verwachten wij de komende tijd mooie dingen. Zo gok ik dat BIM 360 Field er in afzienbare tijd in het Nederlands zal zijn! Een veelgestelde gebruikersvraag hopelijk eindelijk beantwoord.

Incidenten koppelen aan controlelijsten en objecten

Ook zullen incidenten gekoppeld kunnen worden, en dan niet alleen in templates maar ook los aangemaakte incidenten. Dat wat we nu kunnen met controlelijsten, willen wij natuurlijk ook met objecten (equipment)! Ook dat komt eraan, zodat de bedrijven alleen objecten zien waar ze iets mee te maken hebben.

Kennismaking BIM 360 Field

Genoeg wijzigingen die bijdragen het proces op de bouwplaats zo makkelijk en eenvoudig mogelijk maken. Ben je benieuwd of en hoe dit voor jouw organisatie kan werken? Mocht je hier eens over willen sparren? Kom tijdens de BouwBeurs 2017 langs. Wij laten je gave features en mogelijkheden zien. En het is een goed moment om te bekijken of Field voor jouw bedrijf een handige tool is. Ik hoop je daar te zien.

Sjors Dekker

"Tijdens mijn studie heb ik gericht de keuze gemaakt voor Revit en dus voor BIM. Ik heb altijd in het concept geloofd. Alle benodigde informatie in één model stoppen en uit één model halen, het klinkt zo logisch en simpel. Wanneer je jezelf dan de vraagt stelt: wat wil ik doen met welke informatie, blijkt dit toch niet altijd even simpel. Door samen na te denken over deze vraag, kunnen wij met de juiste workflow de effectiviteit verhogen en het gewenste resultaat behalen."

"Neem het proces onder de loep en innoveer, stilstand is achteruitgang."


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*