hololens-eva-algemeen
Microsoft HoloLens biedt spectaculaire mogelijkheden

Microsoft HoloLens biedt spectaculaire mogelijkheden

Sinds de introductie van de Microsoft HoloLens hebben veel mensen de mogelijkheden gezien van mixed reality. Met de mix van de reële wereld met daarover de virtuele wereld geprojecteerd kun je bijvoorbeeld de wereld van Minecraft bijna echt beleven. Maar je kunt ook Mars bezoeken, motorfietsen bekijken én veranderen of zelfs monsters over de bank zien lopen. De meeste van ons hebben dit vast wel gezien in video’s en misschien heb jij zelf ook de HoloLens al ervaren.

Toepassingen HoloLens CAD & Company studio

Bij CAD & Company Studio hebben wij de HoloLens al diverse keren toegepast. Zo hebben wij:

  • Machines van klanten virtueel bekeken;
  • BIM modellen op de echte wereld geprojecteerd, waardoor we de leidingen in de muur zien lopen;
  • Nieuwe bruggen gezien, voordat ze gerealiseerd werden.

Ongelofelijk mooie toepassingen maar, laten we eerlijk zijn, allemaal nog geen ideeën waarmee we direct tijd konden besparen of (nieuwe) business konden gaan doen. Het waren allemaal geweldige en leuke ervaringen en daar bleef het even bij. Maar de wereld van de virtuele en gemixte realiteit is heel hard in ontwikkeling. De HoloLens wordt deze zomer uitgebreid met besturingselementen. Hiermee is het ineens mogelijk om met onze handen voorwerpen aan te wijzen en daarmee dus ook te veranderen.

Toepassing HoloLens Cirque du Soleil

In een nieuwe video van Microsoft over de HoloLens zien we een aantal heel bijzondere en vooral nieuwe ontwikkelingen. Dit onderstreept weer eens hoe hard de ontwikkelingen gaan. Het gaat hier over een “business case” voor een redelijk bekend bedrijf, namelijk Cirque du Soleil. Dit bedrijf, wat de meesten van jullie wel kennen, brengt circus, muziek, theater en media bij elkaar om de bezoekers een bijzondere en mooie show te bieden.

Wat vaak vergeten wordt is dat zo’n grote en meeslepende show tot in de wordt puntjes ontworpen. De show, maar natuurlijk ook het hele podium, is van voor tot achter helemaal ontworpen en qua vormgeving en techniek altijd een meesterstuk. Hoe breng je dan al die specialisten en vormgevers bij elkaar? Hoe garandeer je de veiligheid van de artiesten en hoe bezorg je de bezoekers een topavond?

Bekijk in onderstaande video de toegevoegde waarde van de Microsoft HoloLens voor Cirque du Soleil.

De nieuwe mogelijkheden die getoond worden in deze video zijn:

  • Nieuwe besturingselementen voor de Microsoft HoloLens;
  • Meerdere mensen die met elkaar overleggen en naar hetzelfde ontwerp kijken;
  • De avatarbeleving van de specialist vanuit Parijs, die meedraait in het ontwerp;
  • Meerdere bewegende animaties van de artiesten die opgeroepen worden.

Deze showcase deel ik dan ook graag met jullie. Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties. Dus laat er een achter als je wilt. Wil je meer weten over de mogelijkheden van de HoloLens? Dan hoor ik dat natuurlijk graag.

Rob Oud

Ondernemer met hart en ziel. Bovendien gelukkig getrouwd en de trotse vader van twee prachtige zonen. Inspirator bij CAD & Company en CADkoop, initiator van BIMslim en trail-en marathonloper. Als bedrijfskundige met een bouw-, weg- en waterbouwopleiding en een passie voor innovatie is het mijn missie om de processen van onze klanten te verbeteren zodat zij meer resultaat boeken. Ik ben ervan overtuigd dat wij 30% kunnen winnen bij onze klanten. Durf jij de uitdaging aan?

"Elke dag kan het beter"


Een gedachte over “Microsoft HoloLens biedt spectaculaire mogelijkheden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*