3ds Max Fluid en Motion Field
Nieuwe features in de 3ds Max 2018.3 update

Nieuwe features in de 3ds Max 2018.3 update

Goed nieuws: met de 3ds Max 2018.3 update is een van de meest gevraagde feature requests opgenomen. Het is nu mogelijk om vloeistoffen te simuleren met de Fluid. Dit kon eerst alleen nog met 3rd party plugins. Een andere mooie nieuwe feature is de Motion Field waarmee je diverse onderdelen kunt beïnvloeden. In dit blog vertel ik je meer over deze nieuwe features.

Nieuw in 3ds Max: Fluid

Heb jij de 2018.3 update van 3ds Max geïnstalleerd? Dan beschik jij nu ook over de Fluids optie. Je zal zien dat de Fluid geplaatst is onder de create panel onder geometry en gek genoeg nog niet in het hoofdmenu van 3ds Max. Klik op MaxLiquid en 3ds Max start direct met het simuleren van vloeistoffen, zoals water, olie, honing of chocolade. 3ds Max kan de fysieke eigenschappen van elke vloeistof realistisch nabootsen. In de update is de Arnold renderer ook aangepakt. Deze biedt nu betere renderondersteuning voor de Fluid. Daarnaast kun je het gedrag hoe deze vloeistoffen reageren beïnvloeden door het toepassen van zwaartekracht en obstakels met de nieuwe functie Motion Field.

Onderdelen beïnvloeden met de Motion Field

Naast Fluid is er nog meer uitgebracht met de 2018.3 update. Er is een nieuw soort force object bijgekomen: Motion Field. Je vindt deze optie onder de create panel onder space warps. Met de Motion Field kun je diverse onderdelen beïnvloeden, zoals particles en de nieuwe fluid. Denk bijvoorbeeld aan de wind die het vallen van het water kan beïnvloeden of het effect van de zwaartekracht op een vloeistof. Dit kun je met Motion Field zeer realistisch simuleren.

Ga zelf aan de slag met de nieuwe functies: Fluid en Motion Field

Wil jij de nieuwe functies zelf uitproberen? Op Youtube vind je twee tutorials van Autodesk waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je vallend water simuleert en chocolade op een aardbei laat druipen. Heb je nog vragen of loop jij tegen problemen aan? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag met al jouw vragen.

Cursus 3ds Max

Denk jij nou: ik wil zelf ook van die gave visualisaties en animaties maken met 3ds Max. Wij helpen jou graag op weg met de 3ds Max introductiecursus en 3ds Max basiscursus. Bekijk snel wanneer je kunt beginnen!

Christian de Leeuw

Sinds 2016 werkzaam bij CAD & Company als Specialist Studio. Naast visualisaties en animaties bedenken wij oplossingen op gebied van Virtual Reality, Augmented Reality en Mixed Reality.

"Virtual reality is the first step in a grand adventure into the landscape of imagination"


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*