Inventor 2018: what's new
What’s new Autodesk Inventor 2018

What’s new Autodesk Inventor 2018

What’s new in Inventor 2018? Voor jou als engineer is het van groot belang om continu innovatief te zijn in jouw ontwerpen. Hiermee draag je bij aan betere producten en efficiëntere processen. Daarbij heb je natuurlijk wel de juiste tools nodig. Snelle en krachtige tools die jou elke dag helpen om productief te zijn en goede prestaties te leveren. Inventor 2018 is zo’n tool. Ontdek de nieuwe functionaliteiten.

Verbeteringen in de belangrijkste functionaliteiten

In Inventor 2018 zijn de modelleermogelijkheden weer verder verbeterd. Ontdek de vele nieuwe updates. Ook zijn er meer dan honderd punten verbeterd ten opzichte van Inventor 2017.  Onder andere in de prestaties, het modelleren en het samenwerken. In dit blog neem ik een aantal updates met je door.

Prestatieverbeteringen voor grote samenstellingen

In Inventor 2018 zijn de prestaties in alle functionaliteiten verbeterd. De verbetering is vooral merkbaar in grote samenstellingen en tekeningen van grote samenstellingen. Zo kun je vloeiender zoomen, roteren en pannen. Maar ook sneller samenstellingen openen, 2D tekeningen maken en bewerken.

Geometrische dimensies en toleranties in 3D modellen

Wil je geen 2D tekeningen meer maken? Maak dan gebruik van Model-Based Definition. Voeg annotaties, geometrische dimensies en toleranties direct toe aan jouw 3D modellen. Controleer daarna je tolerantie opbouw met de geïntegreerde Tolerance Advisor op mogelijke problemen en fouten. Je eerste stappen richting papierloos ontwerpen zijn gezet!

Shrinkwrap en Shrinkwrap Substitute

De shrinkwrap en de shrinkwrap substitute commando’s zijn verbeterd. Het is nu nog makkelijker om ingewikkelde samenstellingen snel te vereenvoudigen.  Gebruik deze vereenvoudigde samenstellingen bijvoorbeeld in BIM workflows.

Werken met verschillende engineeringsdata

Werk jij met verschillende engineeringsdata vanuit verschillende bronnen? Of werk je samen met anderen die een ander CAD-systeem gebruiken? Inventor 2018 is hier helemaal op ingesteld . De onderstaande video laat dit zien.

Compatibiliteit met voorgaande versies

In Inventor 2018 is AnyCAD uitgebreid. Hierdoor is het mogelijk om Inventor 2018 bestanden in Inventor 2017 te bewerken. Samenwerken met collega’s of derden die een oudere versie gebruiken is vanaf nu heel makkelijk.

OPEN AIR update-training Inventor 2018

Dit zijn enkele voorbeelden van de nieuwe mogelijkheden in Inventor 2018. Wil jij volledig op de hoogte zijn van alle updates? Meld je dan aan voor OPEN AIR. De nieuwe en energieke update-training. Op 3 mei vindt de update-training voor Inventor 2018 plaats. Voor slechts 200 EUR ben jij weer helemaal up-to-date.

Wil je meer weten over Inventor ? Neem gerust contact met een van onze adviseurs. Zij helpen je graag verder!

Eva de Groot

Als PR & communicatiemanager zorg ik ervoor dat (onze) kennis voor iedereen beschikbaar is, gedeeld en samengebracht wordt. Of dit nu via een blog, vlog, webinar of evenement is. Zo leer je van elkaar, blijf je innovatief en kom je vooruit! Welke kennis wil jij met ons delen?

"Stilstand is achteruitgang"


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*