Concrete zoektips in Vault
What’s new Autodesk Vault 2018

What’s new Autodesk Vault 2018

Je kunt er de klok op gelijk zetten. Het eerste kwartaal van de Autodesk jaartelling is voorbij. Dit geeft Autodesk de gelegenheid om je voor te bereiden op 2018. In dit blog maak je kennis met een aantal vernieuwingen in Vault 2018. Welke mogelijkheden brengt dit met zich mee?

Gebruikerswensen Autodesk Idea Station

In de nieuwe versie van Autodesk Vault ligt de nadruk op het doorvoeren van gebruikerswensen. Jij, als gebruiker, kon jouw wensen indienen op het Autodesk Idea Station. Onderstaande lijst laat zien dat Autodesk het waardeert om nieuwe ideeën of verbeteringen voor te leggen.

 1. PDF Publishing – het #1 idee met 255 Kudos
 2. Don’t ask to check out a locked file – het #2 idee met 177 Kudos
 3. Undocking the Vault Browser – 117 Kudos
 4. Go To Folder from Inventor Browser – 59 Kudos
 5. Automatic PDF revision Update – 14 Kudos
 6. Insert into CAD – 14 Kudos
 7. Numbering Scheme Display – 41 Kudos
 8. Add Lifecycle Event Editor to the Administrator Tools – 19 Kudos
 9. Local Admins for every location – 17 Kudos
 10. Copy Design of historical revision – 17 Kudos

PDF’s publiceren

Een belangrijke nieuwe mogelijkheid is om een goedgekeurde tekening te publiceren als PDF. We leveren vaak eindproducten op in dit standaard publicatieformaat. Met de introductie van Vault 2018 (Workgroup en Professional) genereer je met de Vault job processor een PDF. Deze PDF krijgt, net als een DWF visualisatiebestand, een eigen classificatie. Vault koppelt de PDF automatisch aan het bronbestand en voorziet deze direct van een gelijk revisienummer. Hiermee is wens vijf ook ingewilligd. Je kunt PDF’s maken van een AutoCAD 2D (DWG) of een Inventor 2D (IDW) tekening.

Vault - Instellingen PDF publiseren

Gegenereerde PDF-bestanden krijgen dezelfde bestandsnaam als het bronbestand, <voorbeeld>.dwg.pdf. Wil je de originele bestandsextensie niet vermelden? Dan is de CAD & Company Vault Publisher een betere oplossing. Hiermee krijg je ook de mogelijkheid om PDF-bestanden in een specifieke projectmap te plaatsen of een bestandsnaam te genereren op basis van een of meerdere property values.

Dialoogvenster eliminatie

In eerdere versies toonde Vault een dialoogvenster voor het uitchecken van een locked file (bestanden met een slotje). Dit is een vervelende gewoonte. Zo heb je als gebruiker geen mogelijkheid om een locked file uit te checken. Met de intrede van Vault 2018 doet dit gedrag zich niet meer voor.

Nieuwe rollen

Voor verschillende dagelijkse taken zijn administrator rights nodig. Bijvoorbeeld voor het beheren van de job queue en voor het verwijderen van bestanden. Bij de vorige versies kon je als gebruiker met administrator rights, mogelijk ongewenst, aanpassingen doen in de configuratie. De vraag om meer diversiteit in administrator rollen is gehoord! Vault beschikt nu over de volgende drie administrator rollen:

 • Configuration administrator – voor het toewijzen van configuratiebeheerrechten in Vault. Deze gebruiker heeft geen rechten om documenten uit te checken en te bewerken;
 • Project administrator – voor het beheren van specifieke projecttaken. Zoals het beheer van uitgecheckte bestanden en het managen van de job processor queue;
 • Security administrator – voor het overschrijven van toegangsrechten op mappen, bestanden en items.

Vault - Nieuwe administrator roles

Verbeterde nummeringsschemaweergave

Bij het gebruik van numbering schemes in Vault moet je aan lijstwaardes altijd een omschrijving geven. Eerder kreeg je bij het definiëren van een bestandsnaam vanuit Inventor of AutoCAD geen zichtbare waardes. Met de introductie van de 2018 versies van Vault, AutoCAD en Inventor zijn de omschrijvingen nu zichtbaar naast de lijstwaardes. Zo pas je afkortingen of coderingen makkelijker toe, zeker bij grote lijsten.

Vault - verbeterd nubering scheme

Verbeterde integratie Vault en Inventor

Het is nu mogelijk om vanuit Inventor de Vault browser als los panel weer te geven en als onafhankelijk panel te docken naast de Inventor browser. Met het loskoppelen van de Vault browser is er een zoekfunctie toegevoegd om je samenstelling te doorzoeken. Vond je waar je naar op zoek was? Dan zie je dit onderdeel vervolgens in de context van de Vault client door de functie go to Vault folder te gebruiken.

Meer weten?

Wil jij weten hoe de nieuwe functionaliteit werkt en hoe je deze kunt gebruiken. Volg dan eens van onze online Vault trainingen via ons nieuwe e-learning platform.

CAD & Company e-learning

Frank Pepping

Sinds begin 2011 ben ik werkzaam bij CAD & Company als consultant bouw. Mijn specialisaties zijn data management en samenwerken.

"De waarheid is dichtbij wanneer je het transparant houdt!"


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*