Opdrachtgever Stinis
Opdrachtgevers
Met trots werken wij voor onze opdrachtgevers. Samen verbeteren we de processen in de bouw en industrie.

Lees mooie verhalen van onze klanten

Dorus Mimpen van Comfort Partners over bouwen aan de toekomst: ‘Met BIM360 Field zijn wij in een keer in de 21ste eeuw beland’.
Siersmederij Beentjes maakt toegangspoorten en hekwerken voor particulieren, inclusief camerabeveiliging, intercom en verlichting. Om sneller op aanvragen van klanten te kunnen reageren heeft directeur Barry Beentjes een ‘configure-to-order’-oplossing geïmplementeerd, gebaseerd op Autodesk Product Design Suite Premium en Configurator360.
Dankzij BIM 360 Glue kunnen alle partners bijna realtime met elkaar samenwerken. Klous + Brandjes Architecten /  BouwAdvies is een zeer actieve partner in BIM-samenwerking. Het bouwadviesbureau dat naast het architectenbureau opereert vervult in veel projecten de rol van BIM-coördinator en faciliteert het hele proces. Ook verzorgt het bureau vaak het facilitaire tekenwerk, ook van ontwerpen van andere architecten. Met de overstap naar BIM360 Enterprise, waaronder BIM360 Glue komt de gedeelde virtuele bouwplaats steeds dichterbij.
De afdeling Medisch-technische Innovatie en Ontwikkeling (MIO) van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam heeft CAD & Company gevraagd te helpen bij het professionaliseren van hun informatiemanagement. Onder andere voor het behalen van de ISO9001 certificering. Deze vraag is ingevuld met een strategisch advies en de implementatie van Autodesk Vault Professional software.
Beveiligingsspecialist Heras heeft met behulp van CAD & Company een product configurator in Autodesk Inventor ontwikkeld. Met als resultaat dat de kans op fouten in het productieproces aanzienlijk is verkleind, door betere informatievoorziening vanuit de werkvoorbereiding. R&D manager Willie Gerritsen en Lead Engineer Egbert Wering vertellen over hun ervaringen.
Leeuwenkamp Architecten deed een beroep op CAD & Company voor BIM-management, projectbegeleiding en persoonlijke training. Om het architectenbureau ‘Revit & BIM proof’ te maken, voor onder andere het nieuw te bouwen complexe project Ommelander Ziekenhuis Groningen. Architect Robbin Leeuwenkamp vertelt zijn ervaringen.
Projectmanager Dennis van Kranenburg “Met behulp van BIM kunnen wij alle details van tevoren op de computer beoordelen en bespreken, in plaats van op de bouwlocatie. Daarmee zijn 95% van alle mogelijke knelpunten tijdens de uitvoering te voorkomen.”
Productievoorbereider logistiek Arjen van der Klis: “Door point clouds in Navisworks of Revit te integreren met het BIM voor de nieuwbouw of renovatie, kunnen wij vooraf al te verwachten afwijkingen ontdekken en mogelijk kostbare fouten voorkomen.”
HSB Bouw heeft in korte tijd grote vooruitgang geboekt in het werken met een Bouw Informatie Model. BIM-coördinator Bas Huygen: "Een belangrijk voordeel van BIMmen in de cloud is het feit dat opdrachtgevers vrijwel real-time de voortgang van hun project(en) kunnen volgen. Dat vergroot zowel onze transparantie als manier van samenwerken en communicatie."
Laboratoriuminrichter S+B heeft CAD & Company ingeschakeld om meer rendement te halen uit de aanwezige Autodesk Inventor en Vault software. Door de aanbevolen roadmap voor optimalisatie van alle CAD-tooling te implementeren, kunnen ze nu flexibeler inspelen op veranderende klantvragen en wensen. Lead engineer Jurie Beemsterboer vertelt zijn ervaringen.
HSB Bouw is een van de innovatieve opdrachtgevers die enthousiast is over BIM 360. Bas Huygen, BIM-coördinator: “Een belangrijk voordeel van BIMmen in de cloud is het feit dat opdrachtgevers vrijwel real-time de voortgang van hun projecten kunnen volgen. Dat vergroot zowel onze transparantie als manier van samenwerken en communicatie.”
CAD & Company heeft bij Boon Edam een analyse van alle engineeringprocessen uitgevoerd en op basis daarvan een verbeteradvies uitgebracht om die zo LEAN mogelijk te maken. Senior Operations Manager Mark Koning vertelt zijn ervaringen.
Dura Vermeer is een landelijk opererend bouwbedrijf, dat al jarenlang met Bouw Informatie Modellen (BIM) werkt. Bij het project Pontsteiger in Amsterdam wordt de toepassing van BIM naar een volgend niveau gebracht door het BIM als primaire informatiedrager te gebruiken. Ir. Jeffrey Truijens, BIM-coördinator, vertelt hoe zij samenwerken en communiceren via Autodesk Revit Server.
ESI Eurosilo levert wereldwijd opslagsystemen voor vaste bulkgoederen. Deze oplossingen worden in 3D ontworpen met Autodesk Inventor, terwijl men alle engineeringinformatie sinds kort beheert met Autodesk Vault Professional. Manager Engineering Martin Rol en Mechanical Engineer Mark de Graaff vertellen hun ervaringen.
Kwakman Afbouw Volendam is een landelijk bekende specialist in het afbouwen van projecten. In reactie op vragen uit de markt heeft dit bedrijf vanuit een strategisch oogpunt geïnvesteerd in kennis en ervaring met het gebruik van Autodesk Revit voor BIMmen in de afbouwfase. Hier vertellen bedrijfsleider ing. Jaap Buijs en BIM-coördinator ing. Joanne Schilder hun ervaringen.
Cie. in Amsterdam heeft de ICT-beheerkosten verlaagt door te migreren naar nieuwe Windows Server software en alle werkstations zoveel mogelijk te standaardiseren. Engineer Sander Moerman vertelt zijn praktijkervaringen.
ATC verzorgt tekenwerkzaamheden en beheert tekeningen voor opdrachtgevers in de bouw en facilitaire markt. Vanwege de vergaande integratie met AutoCAD en Revit zijn zij onlangs overgestapt naar Autodesk Vault. Directeur Michel Claassen vertelt zijn ervaringen.
Bij Chemtura worden de procesinstallaties al decennialang met AutoCAD getekend en sinds 2011 beheerd met Autodesk Vault Professional. Onlangs is die software gemigreerd naar de 2013 versies, om de engineeringprocessen verder te kunnen optimaliseren. E&I Engineer Marcel Oudejans vertelt hier zijn ervaringen.
Jonge Poerink Conveyors, gespecialiseerd in bochten en overnames in transportsystemen, heeft de ontwerptijd voor maatwerkoplossingen tot een minimum gereduceerd met Autodesk Inventor. Daardoor kunnen zij nu binnen een half uur aan klanten een nieuw 3D-ontwerp presenteren.
Klous+Brandjes heeft het roer volledig omgegooid door te gaan BIMmen met behulp van Autodesk Revit. Directeur Cees Brandjes en projectleider/BIM-manager John Mosterd vertellen hoe zij met begeleiding van Syntens en CAD & Company een innovatieslag binnen het hele bureau hebben doorgevoerd.
MarFlex ontwikkelt, produceert en onderhoudt deepwell pompsystemen voor de maritieme en offshore sector. CAD & Company heeft dit bedrijf geholpen om de doorlooptijd van ontwerpwijzigingen aanzienlijk te verkorten en alle engineeringinformatie efficiënter te beheren.
ICT Manager Vincent Snels vertelt hier zijn ervaringen met de overstap naar 3D-ontwerpen.
Mavitec ontwerpt al jarenlang machines en productielijnen in 3D met Autodesk Inventor. Om deze overal ter wereld aan klanten te kunnen presenteren, gebruikt men sinds kort Autodesk 360 op Apple iPad's. Mechanical Engineering Manager Rob de Leeuw, vertelt hier zijn ervaringen.
Metaglas is overgestapt van 2D-tekenen naar 3D-ontwerpen met de Autodesk Product Design Suite, gebaseerd op Inventor. Directeur en eigenaar Heske Groenendaal vertelt over haar praktijkervaringen richting rapid prototyping op basis van parametrische 3D-modellen.
Multimetaal is gemigreerd van 2D-tekenen met AutoCAD naar 3D-ontwerpen met Autodesk Product Design Suite. Niet om aan klanten indrukwekkende modellen te kunnen presenteren, maar om de interne bedrijfsprocessen te verbeteren, vertellen directeur Pim Hulsebos en operations manager Menno Bijl.
Meyer en Van Schooten Architecten heeft het winnende prijsvraagontwerp voor het HagaZiekenhuis aan de Leyweg in Den Haag uitgewerkt met Autodesk Revit. Verder gebruikt men Autodesk Navisworks voor modelcontroles en Autodesk Buzzsaw voor het wekelijks delen van de projectupdates met de verschillende bouwpartners. BIM-coördinator Thijs van de Straat vertelt zijn BIM-ervaringen.
VDNDP bouwingenieurs ondersteunt opdrachtgevers, architecten, adviseurs, aannemers en beheerders in de bouw bij de realisatie van hun projecten. Zij opereren als 'spin in het web' van projectteams om een Bouw Informatie Model en alle daaraan gerelateerde informatie beter te benutten en te managen. Directeur ing. Wim de Pagter vertelt hier zijn visie en ervaringen met BIMM op basis van Autodesk Revit.
De engineeringafdeling van Imperial Tobacco Joure heeft de overstap gemaakt van 2D-tekenen naar 3D-ontwerpen met Autodesk Factory Design Suite en Vault Workgroup. Engineer/CAD-manager Dave Veenendaal en engineer Marcel Ploegsma vertellen hun ervaringen met dit vlekkeloos verlopen migratieproject.
Beco heeft haar oude ontwerpsoftware en oplossing voor tekeningenbeheer onlangs gemigreerd naar de laatste versies van Autodesk AutoCAD, Inventor en Vault. Als onderdeel van dat project is ook een nieuwe koppeling met de ISAH ERP-software ontwikkeld. Tekenaar/systeembeheerder Christian Braamse vertelt over zijn ervaringen.
Stinis is overgestapt van InnoCielo Meridian naar Autodesk Vault Professional voor het beheer van alle productinformatie, geïntegreerd met de ISAH ERP-software. Zowel in het hoofdkantoor in Krimpen aan de Lek, als in de Aziatische vestiging. Door de kennis en meer dan afgesproken inzet van CAD & Company heeft men nu een optimale IT-omgeving.
SKB group is van 2D-tekenen met AutoCAD LT overgestapt naar 3D-ontwerpen met Autodesk Product Design Suite. Dankzij de door CAD & Company verzorgde incompanytraining is die overstap makkelijker dan verwacht verlopen en is men enthousiast over de voordelen van 3D.
TBK Group heeft Autodesk Inventor en Vault geïmplementeerd omdat veel klanten daarmee werken. Nu kunnen de engineers van het bedrijf sneller inspelen op vragen van klanten en ideeën overtuigender presenteren. Managing director Bart Kelderman vertelt welke voordelen de nieuwe ontwerp- en managementsoftware hem opleveren.
Hubert Stavoren is gemigreerd van BlueCielo TeamWork naar Autodesk Vault Workgroup om het beheer van alle tekeningen en daaraan gerelateerde informatie beter en sneller te kunnen managen. Daardoor kunnen de engineers nu grote samenstellingstekeningen binnen zo'n 10 seconden openen, in plaats van eerst tussen de 15 tot 20 minuten, dus zo'n 100 keer sneller!

Wil je meer informatie ontvangen?
Neem contact met ons op.

"Elke dag kan het beter"


inspirator
CAD & Company | Author

Door gebruik te maken van deze website geef je toestemming voor het plaatsen van cookies. Meer informatie

Wij maken gebruik van cookies.
Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) in. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen (en mogelijk ook buiten) onze website volgen. Met deze informatie passen wij en derde partijen content aan jouw interesses en profiel aan. Daarnaast is het dankzij cookies mogelijk informatie te delen via social media.

Sluiten