BIM training | architecten & ontwerpers | klassikaal

BIM training | architecten & ontwerpers | klassikaal

Als architect of ontwerper ben je bezig met het ontwerpen en vormgeven van een object. Waarom zou je dat alleen in 2D doen met een schets of plattegrond? Direct in 3D ontwerpen biedt veel voordelen. Leer hier alles over in deze training.

De onderwerpen in deze training

Het gehele gebouw is vanaf alle posities te bekijken. Alle benodigde informatie heb je direct beschikbaar. Onderzoek het gebouw met verschillende ontwerp-opties en materialen. Met een druk op de knop kan je het Plan van Eisen vergelijken met wat je ontworpen hebt. Met de juiste informatie maak je van een 3D-model een BIM. Zo maak je het voor het ontwerpteam makkelijker om direct te helpen en te kijken in het model.

Na het doorlopen van deze training ben je in staat om:
• een 3D-model te maken met informatie volgens de juiste standaard.
• jouw 3D model te presenteren met visualisaties en vlekkenplannen.
• schema’s, doorsneden, plattegronden, aanzichten en details uit je 3D-model te halen.
• informatie te delen met het projectteam op je eigen projectportaal.

BIM, hoe gebruik je het?
Tijdens de training gaan we aan de hand van een ‘praktijkmodel’ kennis maken met BIM en de mogelijkheden om dit te gebruiken. Hoe is een ‘Bouw Informatie Model’ opgebouwd? Welke informatie kun je gebruiken. En ook welke standaard ga je gebruiken? Hoe stuur je op de juiste stroom van informatie?
Ontwerpen
Welke ontwerptool gebruik je op dit moment? Zou het niet makkelijker zijn het 3D-model maar één keer op te hoeven zetten? Je leert in Revit een vormstudie te maken en van hieruit een gebouw op te bouwen. Hoe kun je dit 3D-printen? Kun je jouw huidige tool nog gebruiken?
Uitrekstaten
Hoeveel vierkante meters heb je eigenlijk ontworpen? Komt dit overeen met het Plan van Eisen? Aan de hand van het virtuele gebouw maak je vergelijkingen en functionele overzichten. Ook leer je de hoeveelheden en kozijnstaten uit een model te trekken.
Presentaties
Met een aantal eenvoudige stappen maken wij een ‘ontwerp’ standaard om op ieder ogenblik het virtuele gebouw op een ‘mooie’ manier te presenteren. Je leert hoe je het virtuele gebouw kan renderen tot een professionele presentatie voor de opdrachtgever.
Tekeningen maken en aanpassen
Het 3D-model is de basis voor alle plattegronden, doorsneden en aanzichten. In de training leer je hoe je vanuit het 3D-model deze tekeningen maakt op ieder gewenste plek. En hoe je deze voorziet van maatvoeringen, teksten en extra informatie.
Samenwerken
Het ontwerpen van een gebouw doe je niet alleen. Binnen de eigen organisatie of samen met partners werk je samen aan een virtueel gebouw. Het virtueel gebouw is vaak opgebouwd uit verschillende 3D-modellen. Hoe voeg je de modellen samen en hoe controleer je deze?
Terminologie
In de praktijk worden veel verschillende termen en toepassingen gebruikt. Tijdens de training komen de termen en onderwerpen als IFC, Clash Detectie, Views, Assemblies, Parameters en Families uitgebreid aan bod.

Wanneer is deze training?

Voor deze training zijn nog geen data bekend. Heb je interesse? Neem via onderstaande buttons contact op.

Tijdsinvestering: Drie dagen van 09.00 - 16.30 uur

Investering

Prijs: 900 EUR

Prijzen zijn excl. BTW en inclusief de trainingsmaterialen en nazorg.

Je kan de gehele dag gebruik maken van koffie, thee en frisdrank. Voor de lunch regelen wij lekkere belegde broodjes.

Voorkennis

Voor deze training is basiskennis van Microsoft Windows noodzakelijk.

Wil je meer informatie ontvangen?
Neem contact met mij op.

"Het delen van kennis is de kracht van het verbinden!"


adviseur civiel
CAD & Company | Author