Training BIM management werkvoorbereiders, infra
BIM training | voor werkvoorbereiders | klassikaal

BIM training | voor werkvoorbereiders | klassikaal

In deze driedaagse BIM voor werkvoorbereiders training krijgen werkvoorbereiders alle benodigde informatie om goed met een Bouw Informatie Model, BIM, om te gaan. Tevens krijg je inzicht in BIM-termen, zoals “Clash-detectie’ en ‘Mark-ups. Ook geven we inzicht in aanverwante software. De training bestaat uit verschillende onderdelen en geeft gericht inzicht in- en uitleg over de mogelijkheden voor een werkvoorbereider. We richten ons niet op het maken van een model, maar vooral op het gebruiken van de informatie in het model.

Na het doorlopen van deze training ben je in staat om:
• de juiste gegevens uit een 3D-model te halen te controleren.
• schema’s en werktekeningen te maken.
• opmerkingen bij het 3D-model te plaatsen.
• informatie te delen met het interne- en externe projectteam.

De onderwerpen in deze training

BIM, hoe gebruik je het?
Tijdens de training gaan we aan de hand van een ‘praktijkmodel’ kennis maken met BIM en de mogelijkheden om dit te gebruiken. Hoe is een ‘Bouw Informatie Model’ opgebouwd en welke informatie kunt u gebruiken. Maar ook welke standaard gaat u gebruiken en hoe stuurt u op de juiste stroom van informatie.
Uitrekstaten
De benodigde informatie is in een BIM al beschikbaar en kan je op verschillende manieren weergegeven. In de training gaan wij hoeveelheden bepalen van onderdelen en objecten. Je leert hoe je de uitrekstaten groepeert en filtert op de voor jou benodigde informatie.
Werktekeningen maken en aanpassen
Het 3D-model is de basis voor alle plattegronden, doorsneden en aanzichten. In de training leer je hoe je vanuit het 3D-model deze tekeningen maakt op ieder gewenste plek. En hoe je deze voorziet van maatvoeringen, teksten en extra informatie.
Samenwerken
Het virtueel gebouw is vaak opgebouwd uit meerdere 3D-modellen. Als werkvoorbereider krijg je te maken met verschillende modellen van leveranciers. Hoe voeg je de modellen toe en hoe controleer je deze? In een simulatie gaan we samen modellen uitwisselen en samenwerken in één omgeving.
Opmerkingen maken en verwerken
Het controleren van tekeningen en het verwerken van opmerkingen zijn reguliere werkzaamheden. Hoe gaat dat met BIM? Tijdens de training bekijken wij de mogelijkheden om opmerkingen te maken en deze te delen met de rest van het projectteam.
Terminologie
In de praktijk worden veel verschillende termen en toepassingen gebruikt. Tijdens de training komen de termen en onderwerpen als IFC, Clash Detectie, Views, Assemblies, Parameters en Families uitgebreid aan bod. De onderwerpen zullen voldoende houvast geven om op het gebied van BIM mee te kunnen praten.

Waar en wanneer is deze training?

Wormerveer
Data: maandag 28 aug 2017 maandag 04 sep 2017, maandag 11 sep 2017

Tijdsinvestering: Drie dagen van 09.00 - 16.30 uur

Investering

Prijs: 900 EUR

Prijzen zijn exclusief BTW en inclusief de trainingsmaterialen.

Je kan de gehele dag gebruik maken van koffie, thee en frisdrank. Voor de lunch regelen wij lekkere belegde broodjes.

Voorkennis

Voor deze training is basiskennis van Microsoft Windows noodzakelijk.

Certificaat

Na de training ontvang je een officieel certificaat van deelname. Dit certificaat is geautoriseerd door Autodesk.

Wil je meer informatie ontvangen?
Neem contact met mij op.

"Het delen van kennis is de kracht van het verbinden!"


adviseur civiel
CAD & Company | Author