Page content

article content

Autodesk software installeren, activeren en up-to-date houden

Gemiddelde leestijd: 2 minuten 

Autodesk software installeren en activeren is makkelijker dan veel mensen denken. Het is tegenwoordig mogelijk om jouw Autodesk software te activeren zonder een serienummer in te voeren. In de afgelopen jaren voerde Autodesk steeds kleine verbeteringen door in dit proces. De meeste gebruikers installeren software hooguit een paar keer per jaar. Het is dus begrijpelijk dat jij deze veranderingen misschien niet hebt meegekregen. In dit blog lees je hoe je Autodesk software tegenwoordig downloadt, installeert, activeert en up-to-date kunt houden.

Stap 1: Software op jouw Autodesk account

Als eerste moet de software gekoppeld zijn aan jouw Autodesk Account. Dit gebeurt automatisch na aanschaf van de software of nadat de contractmanager de software aan jou heeft toegekend. Controleer en download de beschikbare software door in te loggen op manage.autodesk.com. Als de software er niet tussen staat moet waarschijnlijk nog de single-user licenties toegekend worden aan de gebruiker of wordt er gebruik gemaakt van een multi-user licentie.

Stap 2: Activeren met Browser download

Voor het downloaden en installeren van Autodesk software kan je het beste gebruik maken van de ‘browser download’ optie. Deze optie downloadt eerst het volledige pakket in een aantal bestanden, voordat het begint te installeren. Dit is de langzaamste downloadmethode, maar deze methode heeft wel de grootste slagingskans op sterk beveiligde computers. Ook hoef je de software nu maar één keer te downloaden om het op meerdere computers te installeren. Voor het maken van deployments om uit te rollen over het netwerk is deze download methode noodzakelijk. In de onderstaande video en stappenplan zie je hoe je op deze manier de software downloadt, installeert en activeert.

  1. Log in op manage.autodesk.com met je Autodesk Account;
  2. Klik op de downloadbutton van de software;
  3. Klik bij downloadopties op ‘view all’ en kies voor ‘browser download’;
  4. Is het downloaden voltooid? Open het eerste bestand en pak het uit op een gewenste locatie en begin met installeren;
  5. Vul na het opstarten van de software het serienummer in of koppel deze aan de netwerkserver.

Stap 3: Install now met de Autodesk Desktop App

De install now optie is erg handig voor zelfstandigen en gebruikers met administrator rechten. De software wordt in één sessie gedownload, geïnstalleerd en geactiveerd zonder het serienummer in te vullen! Deze wordt automatisch gecontroleerd op jouw Autodesk Account. Deze installatie optie is ook mogelijk vanuit de Autodesk Desktop App. Na de eerste installatie wordt de Autodesk Desktop App automatisch ook geïnstalleerd. Na het inloggen verschijnen hier al jouw beschikbare programma’s en updates in één overzicht. Stel bij de instellingen in op welke locatie je het programma wilt downloaden, uitpakken en installeren.

Stap 4: Up-to-date houden van de software

Zodra er een nieuwe update beschikbaar is verschijnt deze in de Autodesk Desktop App. Het Autodesk logo rechtsonder in het systeemvak krijgt dan een oranje sterretje. Klik bij het programma op update en de update begint direct. Bepaal bij de instellingen of je de updatebestanden naar een netwerkschijf wilt verplaatsen. Iedereen die op de netwerkschijf is aangesloten hoeft de updates dan niet opnieuw te downloaden en kan direct beginnen met de installatie.

Tot slot

Met dit stappenplan installeer en activeer je eenvoudig je Autodesk software. Ook het up-to-date houden van de software werkt eenvoudig met de Autodesk Desktop App. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Comment Section

0 reacties op “Autodesk software installeren, activeren en up-to-date houden

Plaats een reactie


*