arrow_drop_up arrow_drop_down
6 november 2017 

De CAD & Company PowerTools zijn beschikbaar!

Gemiddelde leestijd: 4 minuten 

Tijd besparen klinkt altijd goed toch? Wij helpen je hier graag bij met onze PowerTools voor Revit en Inventor. Rob kondigde ze al aan op de CAD & Company Universiteit. En vandaag kunnen we dan echt melden dat de PowerTools beschikbaar zijn voor klanten met een zakelijk CAD & Company abonnement. In dit blog lees je meer over deze krachtige tools.

Laten we beginnen bij het begin. Hiervoor sprak ik met Jaap (manager development) over de ontwikkeling van de PowerTools en was ik benieuwd naar; waarom de CAD & Company PowerTools?

“Wij willen het onze klanten graag gemakkelijker maken, bijvoorbeeld door gereedschappen te maken voor de designpakketten. Dit was voor ons het moment om de PowerTools te ontwikkelen.”

Plot Manager voor Inventor en Revit

Jaap en zijn team ontwikkelden voor Inventor drie PowerTools en voor Revit vijf PowerTools. Maar op welke PowerTool zijn zij nou het trotst?

“Ik vind het lastig om een keuze te maken, maar ik denk dat er aan de Plot Managers de meeste behoefte is. De Plot Manager is beschikbaar voor Revit en Inventor. Je kunt daarmee heel gemakkelijk jouw tekeningen omzetten naar PDF en naar een derde partij sturen. Voor Inventor kun je de Plot Manager bijvoorbeeld ook inzetten om een inkoopaanvraag te doen.”

Michèle (specialist bouw) werkt al even met de Plot Manager en voor haar is het een mooie toevoeging.

“Een voordeel voor mij is dat de naamgeving van het bestand is gebaseerd op een Revit parameterwaarde naar keuze. Hierdoor is de naamgeving consistenter en hoef ik zelf niet elke te printen pagina te voorzien van een juiste naam. Dit doet de Plot Manager nu voor mij.”

DWG Manager voor Inventor en Revit

Met de DWG manager kun je bestandsformaten omzetten. Zet bijvoorbeeld in één klik jouw Inventor of Revit tekening om naar een AutoCAD tekening.

PowerTool: de DXF manager voor Inventor

Naast de Plot Manager en DWG Manager is de laatste Power Tool voor Inventor de DXF Manager. Een handige tool om je plaatmateriaal van de hele samenstelling te exporteren. Arjen (consultant industrie) probeerde de tool uit en beoordeelde deze als volgt.

“Een hele mooie tool. Veel klanten zijn op zoek naar een mogelijkheid om al hun zetwerk van een samenstelling in één keer te exporteren naar DXF. Dat is precies wat deze tool doet!”

PowerTools voor Revit

Voor Revit ontwikkelden Jaap en zijn team naast de Plot Manager en DWG Manager nog drie andere PowerTools.

Data Manager

De Data Manager is een mooie tool om de parameters uit jouw Revit elementen te exporteren naar Excel. Hier kun je alle parameters bewerken en weer importeren in jouw model. Michèle (specialist bouw) vertelt over haar ervaringen met de Data Manager.

“De Data Manager is een erg handige tool die mij veel uren bespaart op verschillende projecten. Met de Data Manager kon ik in Excel snel parameters invullen door deze automatisch door te voeren. Gebruik je de tool niet? Dan moet je elke code handmatig invullen in een schedule. De Data Manager is bijvoorbeeld handig om parameterwaardes snel aan te passen voor meerdere objecten tegelijk. Of om objecten snel unieke codes te geven waar je in BIM 360 Field controlelijsten aan kunt hangen en statussen bij kunt houden.”

Auto Classify

De Auto Classify vult op basis van jouw model automatisch de assembly of NL-SfB code in. Deze tool onderzoekt alle elementen op een aantal kenmerken en weet dan precies welk product het is. Ook deze tool werd al getest door Michèle. Wat vind zij van deze PowerTool?

“Doordat de Auto Classify de NL-SfB code automatisch invult, hoef je zelf alleen nog maar te controleren of de juiste code is ingevuld. Is dit niet het geval? Dan kun je dit gelijk aanpassen voor meerdere objecten tegelijk. Eerst moest je elke familie apart nalopen en nu wijzig en controleer je alles vanuit één overzicht.”

Export basis ILS

De export basis ILS bestaat eigenlijk uit twee functionaliteiten. Aan de ene kant controleert de tool of jouw model aan de basis ILS voldoet. Daarnaast kun je hiermee een IFC export maken, die zo is ingesteld dat deze ook aan de basis ILS voldoet. Dit kun je als gebruiker ook zelf doen, maar dan moet je jouw mapping file tabel precies goed instellen. Nu doet de tool dit voor jou. Zo win je niet alleen tijd, maar ook kwaliteit! Bas (specialist bouw) zegt het volgende over de export basis ILS.

“Deze tool werkt perfect. Zo kun je jouw model zelf al controleren in Revit. Binnenkort vertel ik je nog iets meer over deze tool in een blog.”

Publish to BLDNG360

BLDNG360 is het platform om jouw virtuele gebouwmodellen te delen. Eerst kon je jouw gebouwmodel alleen uploaden via de website. Met deze PowerTool publiceer je jouw model met één klik op de knop direct vanuit Revit.

Waar vind ik de PowerTools?

Je weet nu welke PowerTools er beschikbaar zijn en wat hun mogelijkheden zijn. Jaap voegt er graag nog een extra reden aan toe waarom jij de PowerTools zou moeten gebruiken

“Met de PowerTools koppelen wij de mogelijkheden van Inventor en Revit aan handige functionaliteiten die wij zelf ontwikkeld hebben. Ik zou zeggen; probeer ze zelf eens uit!”

Na het lezen van dit blog ben je nu vast benieuwd waar je de PowerTools kunt vinden? Als klant met een CAD & Company zakelijk abonnement vind je de PowerTools op ons klantportaal. Log in met jouw klantgegevens. In de menubalk bovenaan vind je dan een kopje PowerTools. Hier vind je alle beschikbare PowerTools voor Revit en Inventor.

Jouw voordelen met een CAD & Company zakelijk abonnement

De PowerTools voor Inventor en Revit zijn gratis voor klanten met een CAD & Company zakelijk abonnement. Maar zo’n abonnement heeft nog veel meer voordelen. Wat denk je bijvoorbeeld van snel en flexibele toegang tot ons Service Center en tot maar liefst 15% korting op cursussen via ons opleidingscentrum CADopleidingen.

Tot slot

Probeer de PowerTools nu 4 uur gratis uit met CAD in de cloud. Weet jij zelf een functionaliteit die het werken met Inventor of Revit voor jou makkelijker maakt? Neem dan contact met ons op. Wij kijken dan of wij jouw wens werkelijkheid kunnen maken.

Reactie plaatsen

Meer kennis, tips en artikelen ontvangen? 

Cookiestatement