arrow_drop_up arrow_drop_down
7 januari 2019 

Hoe werkt het Autodesk Account?

Veel vragen en problemen die wij binnen krijgen gaan over het Autodesk Account en de Autodesk ID’s. Dit komt vooral omdat de meeste gebruikers niet echt weten wat ze ermee moeten. Een Autodesk Account is noodzakelijk. Het is de basis van je licentiebeheersing. In dit blog lees je alles wat je moet weten over het Autodesk account.

Autodesk Account: Introductie

Een Autodesk Account is je profiel waar al jouw Autodesk gegevens zijn terug te vinden. Hier vind je jouw contactinformatie, beveiligingsinstellingen en alle applicaties waar jij recht op hebt. Serienummers van applicaties en de services die aan jou zijn toegewezen, zijn hier ook terug te vinden.

Hoe werkt het Autodesk Account: Login

 


De beheerder

Voordelen

De dagen dat licenties zoek raakten in de administratie of serienummers via e-mail over en weer werden gestuurd zijn over. Ook onduidelijkheid over wie bijvoorbeeld welke producten gebruikt, en op welke computers de licenties nog in gebruik zijn, zijn niet meer van deze tijd. Applicaties zijn tegenwoordig gekoppeld aan de gebruiker in plaats van de computer. Het maakt dus het niet meer uit op welke computer een applicatie geïnstalleerd is.

Wat moet je als beheerder weten?

Het begint allemaal met de Autodesk Account van de contractmanager (CM). Als de contractmanager inlogt op manage.autodesk.com, komt er een overzicht van alle licenties die jullie hebben tevoorschijn. Je kunt hier bijvoorbeeld zien hoeveel licenties je hebt en aan wie de licenties zijn toegewezen. Het belangrijkste aan het account van de CM is dat je licenties en gebruikers kunt koppelen (of ontkoppelen).

Hoe werkt het Autodesk Account: add user

Hoe werkt het Autodesk Account: add user

 

Aan de status onder hun naam kun je zien of gebruikers hun Autodesk ID hebben geactiveerd. Als een ID niet is geactiveerd staat er ‘pending’. Als een ID wel is geactiveerd staat er een groene V.

 • Voor single users: in dit artikel wordt alles uitgelegd wat je als contractmanager moet weten om gebruikers en software te kunnen beheren. Je voegt hier dus e-mailadressen van de gebruikers toe en geeft aan welke producten zij mogen gebruiken. Daarnaast kun je ook bepaalde services toewijzen aan gebruikers.
 • Voor multi users: in dit artikel wordt uitgelegd wat je als contractmanager moet weten om gebruikers en software te kunnen beheren. Het artikel legt alles uit over de netwerklicentiemanager applicatie, het genereren van licentiesleutels en het maken van software-deployments.

De gebruikers

Voordelen

Voor de gebruikers van de applicaties is het makkelijk geworden. Voor stand-alone (single-user) licenties zal er niet meer om een serienummer gevraagd worden bij het installeren. Je kunt een applicatie installeren met de Autodesk Desktop app en vervolgens inloggen met je Autodesk account. Applicaties kun je op meerdere computers installeren. Crasht je computer of werk je op meerdere apparaten? Dan hebben zowel jij als de CM geen gedoe meer met het activeren en overzetten van licenties. Kun je jouw applicaties niet terug vinden op manage.autodesk.com? Vraag dan eerst aan je contractmanager om deze aan jouw account te koppelen.

Wat moet je als gebruiker weten?

In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe je als gebruiker jouw applicaties kunt installeren:

Meer informatie over hoe je als gebruiker applicaties kunt installeren kun je vinden in dit artikel.


Conclusie

Proces single user

 1. Een Autodesk ID is vereist om Autodesk software te kunnen gebruiken.
 2. Alle programma’s waar jij recht op hebt staan in het overzicht van jouw Autodesk Account op manage.autodesk.com.
  • Als jouw programma er niet bij staat moet dit eerst nog door de contractmanager aan jouw account worden gekoppeld.
 3. Gebruik de Autodesk Desktop App om de applicaties te installeren en up-to-date te houden.
 4. Oude versies van de applicaties kun je downloaden vanuit jouw persoonlijke manage.autodesk.com pagina.
  • Klik hier bij het betreffende jaar op ‘view downloads’ .
  • Onder de ‘install now’ knop zit een tab met ‘more options’.
   • Gebruik ‘install now’ om het download- en installatieproces tegelijk te laten lopen.
   • Gebruik ‘download now’ of ‘browser download’ om eerst het volledige installatiepakket te downloaden.
  • Bij veel computers kan ‘install now’ problemen opleveren tijdens het installeren. Wij raden om deze reden aan eerst het installatiepakket te downloaden.

Tot slot

Na het lezen van dit blog weet jij hoe het Autodesk account werkt. Heb je nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op. Meer weten over het gebruik van jouw licenties? Lees één van de andere blogs over licentiebeheer.

Reactie plaatsen

Meer kennis, tips en artikelen ontvangen? 

Cookiestatement