arrow_drop_up arrow_drop_down
24 oktober 2019 

Werk sneller met Inventor en Revit door PowerTools

Tijdens de #CU2019 sprak Steven van Belleghem over de drie meest schaarse goederen van dit moment, namelijk geld, tijd en energie. We hebben het veel te druk en voor repeterende handelingen hebben we simpelweg geen tijd. Dit geldt zeker in de wereld van Computer Aided Design. Om jullie werk te verlichten hebben wij de PowerTools ontworpen. PowerTools zijn krachtige plugins die ervoor zorgen dat jij nog effectiever én efficiënter kan werken met Inventor en Revit! In dit artikel ga ik je vertellen welke PowerTools er zijn en waarom ze jouw werkprocessen sneller én makkelijker gaan maken.

Plot Manager

Plot Manager is een tool die je gebruikt voor zowel Revit als Inventor. De Plot Manager analyseert de gehele samenstelling en gaat op zoek naar tekeningen (dus de IDW- en DWG-bestanden). Zodra deze Powertool de samenstelling heeft geanalyseerd krijg je een overzicht met alle aanwezige tekeningen.

De Plotmanager openen

Selecteer vervolgens de tekeningen die je wilt exporteren. Je kunt deze tekeningen nu exporteren als PDF- of DWF-bestand.

Tekeningen exporteren als PDF of DWF

Het is met de Plot Manager ook mogelijk om de tekeningen direct uit te printen.

Tekeningen printen met de Plot Manager

De Plot Manager maakt het dus mogelijk om direct vanuit Inventor of Revit tekeningen uit je samenstellingen te halen en deze te printen. Of deze te exporteren als PDF- of DWF-bestand.

PDF bestand van de tekeningen

Drawing Manager

De Drawing Manager zoekt alle IDW-tekeningen in een samenstelling. Het geeft vervolgens de mogelijkheid om deze te exporteren als AutoCAD-, Inventor- of Revit DWG-bestand. Het komt namelijk nog geregeld voor dat er bijvoorbeeld een AutoCAD DWG opgevraagd wordt.

Drawing manager in Powertools

SheetMetal Manager

Maak je gebruik van zetwerk, zoals plaatmateriaal? Dan is de SheetMetal manager een uitkomst voor jou. Deze tool analyseert wederom de hele samenstelling, maar gaat op zoek naar SheetMetals.

De SheetMetal Manager maakt direct een overzicht van:

  • de dikte;
  • de uitgeslagen breedte & hoogte;
  • de aantallen.

Sheetmetal manager powertool

Deze kolommen kun je exporteren als Excel-bestand. De flat pattern (de uitslag) kun je direct exporteren naar een DXF.

Het komt geregeld voor dat bedrijven zetwerk uitbesteden aan een zetterij. Deze zetterijen maken hun flat patterns vaak zelf. Dat is voor hun handiger omdat zij zelf het meeste weten over hun eigen machines. Bijvoorbeeld wat de correctiefactoren zijn. De zetterijen willen dan geen DXF, maar een 3D-model. Ook dat is geen probleem met de SheetMetal Manager. Je kunt het 3D-model exporteren als SAT- of als STP-bestand. Bij de STP kun je ook een keuze maken tussen de drie STP-protocollen.

STP-protocollen

Data Manager

Met de Data Manager exporteer je de parameters uit jouw Revit elementen naar Excel. Hier kun je alle parameters bewerken en weer importeren in jouw model. De Data Manager is handig om parameterwaardes snel aan te passen voor meerdere objecten tegelijk. Of om objecten snel unieke codes te geven waar je in BIM 360 Build controlelijsten aan kunt hangen en statussen bij kunt houden.

Auto Classify

De Auto Classify vult op basis van jouw model automatisch de assembly of NL-SfB code in. Deze tool onderzoekt alle elementen op een aantal kenmerken en weet dan precies welk product het is. Hierdoor hoeft je alleen nog maar te controleren of de juiste code is ingevuld en wijzig en controleer je alles vanuit één overzicht.

Export Basis ILS

De Export Basis ILS tool heeft twee functies. Ten eerste controleert het of jouw model voldoet aan de BIM Basis ILS. Ten tweede kun je met deze Powertool een IFC export maken, die zo is ingesteld dat deze ook aan de BIM basis ILS voldoet. Dit kun je als gebruiker ook zelf doen, maar dan moet je jouw mapping file tabel precies goed instellen. Nu doet de tool dit voor jou. Zo win je niet alleen tijd, maar ook kwaliteit!

Tot slot

Met onze Powertools werk je sneller en zijn een hoop repeterende handelingen in Revit en Inventor verleden tijd. Ben je geïnteresseerd in onze PowerTools? Neem dan gerust contact met ons op of vraag een offerte aan. Wist je dat wij gratis voor onze klanten met een zakelijk CAD & Company abonnement onze Powertools beschikbaar stellen?

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, of laat een reactie achter.

L. Buijtenhek
Door

L. Buijtenhek

op 7 November 2019

Geachte lezer, Zijn deze tools ook gratis beschikbaar als ik mijn AEC Collection via jullie heb lopen? Dat heb ik namelijk. Mocht het niet zo zijn, wat zijn de kosten voor het gebruik van deze tools? Met vriendelijke groet, L. Buijtenhek

Ivo de Zorzi
Door

Ivo de Zorzi

op 7 November 2019

Beste Lex, Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze PowerTools! De PowerTools zijn alleen gratis beschikbaar voor klanten met een zakelijk C&C abonnement, maar uiteraard ook te koop. Ik heb mijn collega Nicole gevraagd om hierover contact met je op te nemen. Met vriendelijke groet, Ivo

Reactie plaatsen

Meer kennis, tips en artikelen ontvangen? 

Cookiestatement