Page content

article content

Revit 2020: What’s new

Gemiddelde leestijd: 1,5 minuten 

Het is weer zover, de Revit 2020 what’s new! De nieuwste release van Revit is uit. Dit jaar staat het samenwerken via de cloud, de maak processen en integratie van overige bestandsformaten centraal in de  lijst van nieuwe features. In dit blog lees je over de grootste nieuwe features.

Feature 1: Importeren van een PDF.

Het is nu mogelijk om een PDF in Revit te importeren. Je importeert het bestand en geeft de schaal aan waarop het bestand gemaakt is. Verschaal je daarna je view? De PDF schaalt dan netjes mee met de juiste proporties. Het PDF bestand dat je importeert is zichtbaar in 1 view en zal in de overige views niet terug komen.

Import van een PDF bestand met de mogelijkheid om de schaal juist te zetten en eventueel te kunnen snappen op de PDF

Feature 2: Vluchtroutes

Af en toe verschijnen functionaliteiten die in Dynamo gemaakt worden door gebruikers ook in Revit. Zo ook deze nieuwe feature. Je kunt in de nieuwste release van Revit eenvoudig vluchtroutes berekenen. Vanaf het punt waarvan jij wilt vluchten trek je een pijl naar de locatie waar je heen wilt. Revit berekent nu de kortste route (en duur) naar de locatie. In de instellingen kun je instellen door welke categorieën je heen kunt lopen (bijvoorbeeld doors). Je vindt deze functionaliteit onder de knop Analyze in het Ribbon tabblad. Vluchtroutes berekenen wordt op dit moment ondersteund per verdieping.

De looplijnen in het CAD & Company kantoor met een rode filter override op lijnen >30m

Feature 3: Fabrication Parts

Voor de fabrikanten is het makkelijker geworden om over groups heen te werken. Zo kunnen ze installatie-onderdelen die in verschillende groups staan, naar fabrication parts omzetten.

Feature 4: Maakindustrie

Er zijn nog veel meer nieuwe features binnen Revit die je het leven makkelijker maken. Van je scopeboxen schedulen in je viewlist tot verbeterde materialen. Maar zeker voor de maakindustrie zijn er veel handige nieuwe functies. Of je nu je staalconnecties in Dynamo wil kunnen beheren/creëren/controleren, of met verbeterde wapening mogelijkheden wilt werken. Er is een lange lijst verbeteringen.

Tot slot

In dit blog heb je de 4 grootste nieuwe ontwikkelingen van Revit gelezen. Wil je tot in detail alle nieuwe features van Revit 2020 weten of wil je zien hoe deze nieuwe features werken? Meld je aan voor onze gratis webinar en kom dan naar onze OPEN AIR update-training op 28 mei!

Comment Section

0 reacties op “Revit 2020: What’s new

Plaats een reactie


*