Skip to main content Search

Autodesk Construction Cloud

Het samenwerkingsplatform voor iedereen in de bouw-, installatie- en civieltechnische sector

Vraag vrijblijvend je offerte aan >


Grip op jouw projecten!

Autodesk Construction Cloud is het samenwerkingsplatform voor iedereen in de bouw-, installatie- en civieltechnische sector en tijdens de hele levenscyclus van de planontwikkelingen, gebouwen, installatie of objecten. Met de Autodesk Construction Cloud breng je in één cloudoplossing elk projectteam samen van ontwerp tot oplevering. De basis is een documentmanagementsysteem volgens het principe van een Common Data Environment.

Naadloos samenwerken met krachtige, eenvoudige software die kritieke werkstromen met elkaar verbindt. Met de slimme werkstromen verplaats je snel data tussen teams en kritieke context gaat onderweg niet verloren. Plan, escaleer en los werk op - allemaal op één plek.

ACC-Elite-Partner-Black-Stack@4x.png

 

NTI is een van de weinige Autodesk Construction Cloud Elite-partners in Europa. Dit betekent dat jij als klant kunt profiteren van een bijzonder hoog expertise-niveau op het gebied van Autodesk Construction. We zijn speciaal getraind in ACC-oplossingen en we certificeren onszelf continu. Zo bent je bij NTI verzekerd van het beste advies voor jouw behoeften.

Bouwen aan vertrouwen en samenwerking tussen teams

Verminder risico's, verhoog de kwaliteit en lever projecten op tijd én binnen budget af. Dat is wat de Autodesk Construction Cloud voor jou kan betekenen. Ongeacht jouw rol in een bouwproject: met dit platform automatiseer je handmatige en tijdrovende taken en krijg je tegelijkertijd overzicht van elk detail.

 

Aannemer

Voer een succesvol project uit door alle teams van ontwerp tot uitvoering met elkaar te verbinden. Gebruik het materiaal uit de ontwerpfase en optimaliseer uw documentatie en kwaliteitsborging.

Adviseur

Werk naadloos samen aan 2D- en 3D-ontwerpen, waar je ook bent. Stroomlijn de samenwerking tijdens de ontwerpfase en werk continu aan de kwaliteitsborging van je BIM-modellen.

Gebouweigenaren

Neem verantwoordelijkheid en beheer het project van begin tot eind met volledige zichtbaarheid. Doorbreek de gebruikelijke silo's en gebruik data om beslissingen te nemen op een betere basis.

Producten in de Autodesk Construction Cloud

Bekijk welke producten beschikbaar zijn in de Autodesk Construction Cloud.

 

Logo Build 360 Docs

Autodesk DOCS

De basis, Autodesk Docs, geeft je alle functionaliteiten om alle projectdocumenten eenvoudig te beheren en te delen (zowel intern als met partners). Maak markeringen en incidenten aan en maak gebruik van de gestandaardiseerde werkstroom om documenten goed te keuren. De geïntegreerde viewer geeft je de mogelijkheid om veel verschillende bestandsformaten te bekijken direct vanuit de app of browser. AutoCAD-, IFC- en Revit-bestanden bekijk je eenvoudig en maken direct deel uit van één gecentraliseerde oplossing voor documentbeheer. Dit fungeert voor alle projectteams als één enkele bron van de waarheid gedurende de projectlevenscyclus.

  • Digitale werkprocessen; van papier of desktop naar de Cloud;
  • Bekijken van o.a. 2D- en 3D-bestanden direct in de browser of app;
  • Werken in een Common Data Environment;
  • Centrale communicatie;
  • Versiebeheer op al je bestanden;
  • Beheer machtigingen op mappen;
  • Manage al je vragen en opmerkingen.

Als je de AEC-collectie licentie van Autodesk hebt, heb je automatisch Autodesk Docs tot je beschikking. Hier hoef je geen aparte licentie voor aan te schaffen. Naast Autodesk Docs heb je ook toegang tot Autodesk Insight. Met het ‘insight’ dashboard bewaak je het overzicht, de voortgang en problemen over je project. Accountleden met toegang op directieniveau kunnen het overzicht voor directieleden openen over alle projecten heen.

 

Logo Autodesk Build

Autodesk BUILD

Breng je projectdata van het kantoor naar de bouwplaats. Autodesk Build helpt je, boven op de standaard functionaliteit van Autodesk Docs, data te creëren en te beheren voor de uitvoering op de bouwplaats. Je kunt naadloos samenwerken met de projectleider om bouwprojecten op tijd en binnen het budget op te leveren. Tekeningen delen en markeren via je mobiele device, assets beheren en tegelijk de controlelijsten invullen en controles uitvoeren. Borg je projectactiviteiten en wees voorbereid op de nieuwe Wet Kwaliteit Borging (Wkb).

  • Werk met up-to-date 2D- en 3D-data op de bouwplaats;
  • Gebruik eigen formulieren en check listen;
  • Maak meldingen en aantekeningen op de tekening vanaf je telefoon of tablet;
  • Werk met gestandaardiseerde werkstromen;
  • Leg bouwvergaderingen en notulen vast;
  • Maak gebruik van één centrale opslag voor al je foto's;
  • Met het standaard dashboard heb je een compleet overzicht in de voortgang en problemen op de bouwplaats.

Met de Autodesk Build licentie krijg je toegang tot de volgende Autodesk Construction Cloud modules: Docs, Build, Cost en Insight.

autodesk-bim-collaborate-product-icon-400.png

Autodesk BIM Collaborate

Met Autodesk BIM Collaborate gebruik je boven op de functionaliteiten van Autodesk Docs de mogelijkheid om BIM-modellen te coördineren en clashdetectie uit te voeren in de cloud. Laat iedereen eenvoudig zijn eigen clashes zien en communiceer vanuit één omgeving. Met Autodesk BIM Collaborate stel jij je projectteams in staat om de kwaliteit van de modellen te verhogen vanaf één centrale plek. Door de automatische clashdetectie en modelcoördinatieomgeving verminder je het aantal fouten in de werkbereiding en uitvoering. Hierdoor worden fouten en dubbel werk voorkomen.

  • Gebruik automatische clashdetectie;
  • Manage en communiceer de incidenten;
  • Centrale communicatie rondom clashen;
  • Organiseer en digitaliseer je ontwerp/ clashvergaderingen en wijs taken toe;
  • Koppel de opmerkingen aan je Autodesk Navisworks met de Add-in;
  • Clashen en coördineren volledig in de cloud;

Met de Autodesk BIM Collaborate licentie krijg je toegang tot de volgende Autodesk Construction Cloud modules: Docs, Model Coordination en Insight.

autodesk-bim-collaborate-pro-product-icon-400.png

Autodesk BIM Collaborate Pro

Met Autodesk BIM Collaborate Pro maak je optimaal gebruik van je samenwerkingsmogelijkheden binnen Revit, Plant 3D en Civil 3D. In de Autodesk Construction Cloud zet je op basis van Autodesk Docs een samenwerkingsomgeving op waarin de ‘dynamische bestanden’ worden beheerd, waardoor je met het team kunt samenwerken. Ook coördineer je hierin de modellen en voorkom je clashes met de geautomatiseerde clashdetectie. Met de tijdlijn heb je een visueel overzicht en controlemogelijkheid van de uploadmodellen van de gedeelde modellen en pakketten tussen de verschillende teams.

Een groot verschil tussen Autodesk BIM Collaborate en Autodesk BIM Collaborate Pro is dat je in de Pro versie de mogelijkheid hebt om de samenwerkingsmodule in Revit, Plant 3D en Civil 3D kan gebruiken. In alle gevallen heb je de basis van Autodesk Docs met al zijn functionaliteiten beschikbaar.

  • Werk samen in een Revit Central files;
  • Behoud overzicht wanneer een team een model gepubliceerd in de uitgebreide model update tijdlijn;
  • Werk met verschillende teams tegelijkertijd aan hetzelfde bestand;
  • Gebruik de functionaliteit van BIM Collaborate.

Met de Autodesk BIM Collaborate Pro licentie krijg je toegang tot de volgende Autodesk Construction Cloud modules: Docs, Design Collaboration, Model Coordination en Insight.

autodesk-takeoff-small-social-400.png

Autodesk Takeoff

Met de Takeoff module genereer je hoeveelheden vanaf plattegronden en aanzichten in 2D en op basis van een 3D-model vanuit dezelfde Common Data Environment (CDE) als de andere projectleden, namelijk Autodesk Docs.

Met Autodesk Takeoff bespaar je tijd bij het maken van concurrerende begrotingen door nauwkeurigere 2D-hoeveelheden uit te trekken en geautomatiseerde hoeveelheden te genereren op basis van 3D-modellen. Hierbij heb je direct inzichtelijk wat je al hebt opgenomen in de hoeveelhedenstaat en zijn toekomstige wijzigingen of toevoegingen aan de bestanden eenvoudig inzichtelijk. Kortom je werkt nu samen met het team aan de laatste versie van de bestanden en ondertussen kun je je eigen datastandaarden gebruiken voor je begroting.

  • Calculeer op ieder plek vanuit je webbrowser;
  • Werk met verschillende gebruikers aan één calculatie-model;
  • Versnel het uittrekken van je model met de slimme selectietools van Autodesk;
  • Beter inzicht in het bepalen van je hoeveelheden;
  • Koppel de calculatie aan de werkvoorbereiding.

Met de Autodesk BIM Takeoff licentie krijg je toegang tot de volgende Autodesk Construction Cloud modules: Docs, Takeoff en Insight

Autodesk Cost

Creëer inzicht in je beschikbare budgetten en hou meer- en minderwerk eenvoudig bij met de Autodesk Cost module. Koppel contracten aan de budgetposten in het budgetoverzicht, vanuit het budgetoverzicht gebruik je de forecast en prognose per contract. Maak gebruik van documentsjablonen en creëer eenvoudig contracten en opdrachtbrieven met eigen bedrijfslogo's en standaard opmaak. Wijzigingen en aanvullingen aan contracten automatiseer en standaardiseer je sneller met hoogwaardige en traceerbare documentatie.

  • Up-to-date inzicht in de beschikbare budgetten;
  • Beheer je meer- en minderwerk en hou eenvoudig wijzigingen bij;
  • Creëer vanuit een RFI een meer- en minderwerkorder;
  • Maak een forecast op de gekoppelde contracten;
  • Heb inzicht in de projectprognose;
  • Creëer offertes, orders en contracten vanuit een documentsjabloon.

De Cost module is onderdeel van de Autodesk Build licentie.

 

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over wat de Autodesk Construction Cloud voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem eens vrijblijvend contact op met één van onze experts voor advies of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Aanvraag offerte producten

Aanmelden nieuwsbrief