CAD & Company Universiteit 2019 | CAD & Company
arrow_drop_up arrow_drop_down

CAD & Company Universiteit 2019

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Samen duurzaam digitaliseren

Digitalisering en duurzaamheid staan hoog op de agenda van elke organisatie. Succesvol digitaal werken leidt tot een duurzamere werkomgeving. Maar hoe pak je dat aan en wat houdt dat in voor jouw organisatie? Hoe werk je samen aan digitalisering met zowel interne als externe partijen?

Tijdens de #CU2019 komen al deze onderwerpen aan bod in het thema: samen duurzaam digitaliseren. Verschillende interessante sprekers delen hun innovatieve projecten en kennis met jou. Ontdek op 3 oktober hoe andere bedrijven uit jouw branche hiermee omgaan. Ook krijg je inzicht in hoe je ideeën en mogelijkheden praktisch inzet in jouw bedrijf of in jouw afdeling. Kortom, een dag vol inspiratie en ideeën die jij de volgende dag al kunt inzetten. Maak de connectie en meld je gratis aan! 

Kies de track die bij jou past

Keynote spreker: Steven van Belleghem

Customers the day after tomorrow: Hoe je met data en technologie de verwachtingen van jouw klanten waarmaakt en jouw organisatie als sterkste uit een digitale transformatie komt.

Keynote spreker: Rob Oud

Elk bedrijf wordt een Tech-bedrijf: hoe zet je nieuwe technologieën in om gezonde groei te realiseren met dezelfde mensen? 

Track Bouw

Fajwel Wilson, technisch informatie beheerder en

Remko van Wijk, BREEAM-NL expert bij Gemeente Amsterdam

"Een gebouw op afstand aansturen en beheren is pas echt makkelijk als je het voor je ziet op een beeldscherm. Amsterdam heeft er binnenkort een ‘digitale tweeling’ voor, een exacte 3D-kopie. Dit leidt niet alleen tot kostenbesparing maar ook het verhogen van het comfort."

Mark van der Wal, BIM-coördinator en

Ties Haarbrink, Adviseur BIM bij Bouwcombinatie EMA VOF

"Een uniek kantoorgebouw aan de Zuidas in Amsterdam, een opdracht die met een zeer korte bouwtijd wordt opgeleverd door Bouwcombinatie EMA VOF. Ondanks deze korte bouwtijd is het project toch volledig in BIM uitgewerkt. Wij delen graag de uitdagingen én de oplossingen die daarbij horen."

Mark Karlas, Directeur 

Robbert Lode, Projectleider Beheer en Onderhoud

Mark de Graaff, Projectleider en 3D-scanspecialist

bij EversPartners

"De verbinding van software en klantwens in de praktijk van een allround ingenieursbureau. Hoe pakken wij dit aan? Tijdens de CU2019 geven wij je een kijkje in de keuken van EversPartners."

Track Industrie

Jarl de Bruin, Product Engineer Water Treatment bij Ridder Growing Solutions

“Ontdek de evolutie die Ridder als machinebouwer afgelopen jaren heeft doorlopen. Van “engineering to order” naar “configure to order” is het doel van het Smart Customisation project. Krijg een uniek kijkje achter de schermen tijdens deze eerlijke en openhartige presentatie over dit project. Hoe werkt het precies, wat waren de voornaamste obstakels (verrassend genoeg niet altijd de techniek!) en wat levert het een bedrijf op? Kom kijken, kom luisteren, kom vragen!"

Albert Mizee, Senior Associate Glass Engineer bij Shell

"Het ontwerpen en bouwen van een experimentele research opstelling is een complexe operatie waarbij meerdere disciplines zijn betrokken en grote hoeveelheden data worden geproduceerd. Het vervaardigen van onderdelen voor dit soort opstellingen gebeurt steeds minder vanaf tekening maar direct vanuit het 3D model. Al deze kennis heeft niet alleen technische- maar ook financiële waarde en moet dus snel vindbaar en veilig worden opgeslagen. Tijdens mijn presentatie vertel ik jullie hier meer over."

Ivan van der Est, Manager Engineering bij Gakon

"Door het koppelen van de programma’s Revit en Inventor is het mogelijk om op detailniveau te werken en daarnaast tientallen hectaren kas op te bouwen in 3D. Door slim gebruik te maken van de functionaliteit van beide programma’s en het opbouwen van een bibliotheek in Vault is het ons gelukt om 80% van de projecten te standaardiseren."

Track Infra

Michel Beliën, Revit & BIM-specialist en

Rob Zutt, Ontwerpleider, Civil 3D specialist

 bij Royal HaskoningDHV 

"Tijdens een infrastructureel project ontwerp je lineair in Civil 3D en creëer je met Revit een gedetailleerd uitvoeringsmodel. Maar het doorvoeren van de vele veranderingen in alle modellen kost ontzettend veel tijd. Met computational design houd je eenvoudig en snel al jouw 3D-modellen up-to-date."

Laurens Kalwij, Projectleider en omgevingsmanager bij Prommenz

"Voor onze ondergrondse afvalinzamelingsprojecten is communicatie van groot belang. Hoe zorgen wij ervoor dat wij in de verschillende fases optimaal blijven communiceren en samenwerken? Wij gebruiken hiervoor een eenduidig systeem om de uitgangspunten, ontwerpkeuzes, opmerkingen en uitvoeringstekeningen vast te leggen. Zo houden wij de informatie digitaal en beschikbaar."

Mark van der Meer, Procesmanager bij Dura Vermeer en

Jacco van Kesteren, Projectingenieur Waterbouw bij Royal HaskoningDHV 

Samenwerkingsverband Ontwerpteam De Betuwse Waard

"Met onze gezamenlijke BIM-werkwijze in Ontwerpteam De Betuwse Waard doorlopen we de planfase voor ons project 30% sneller en zijn onze ramingen 30% nauwkeuriger dan gemiddeld. Wij delen tijdens onze presentatie graag hoe wij dit bereikt hebben, onder andere door duidelijke afspraken met stakeholders (vaak bewoners), beter inzicht in projectrisico's en taken parallel uit te voeren in plaats van na elkaar."

Track Installatie

Gaby Abdalla, innovatiemanager bij DWA

“DWA ontwerpt gezonde, comfortabele en duurzame gebouwen die de verwachtingen van gebruikers overtreffen. Onze aanpak is gebaseerd op een slimme combinatie van domeinkennis (installatie, bouwfysica en duurzaamheid), digitale processen (BIM en simulaties) en een datagedreven aanpak (gebouw- en gebruikersdata).”

Agnes Ketelaars, BIM-engineer bij Máxima Medisch Centrum

“Goed gebouwbeheer staat of valt met digitale informatie die voor alle partijen bruikbaar en begrijpelijk is. Het borgen en beheren van de informatie op de juiste manier is essentieel, voor bestaande én voor nieuwe gebouwen.“

Jeroen Mackaij, BIM Manager bij Strukton Worksphere

“De transformatie van papier naar digitaal en het samenwerken volgens de BIM-werkmethodiek draagt bij aan het creëren van duurzame gebouwen. Ik vertel je hoe we binnen de lifecycle aanpak van Strukton Worksphere, samen met onze opdrachtgevers en andere ketenpartners, deze transformatie inzetten en welke resultaten we hiermee hebben behaald.”

Track Management

Bram Mommers, Chief Digital Officer bij Arcadis

"De digitalisering van CAD naar BIM brengt niet alleen minder risico en meer efficiency, maar maakt ook nieuwe businessmodellen mogelijk. Ik vertel je over de manier waarop Arcadis zich voorbereidt op een digitale toekomst."

Hans van der Meer, Senior Business Group Lead bij Microsoft

"Hoe kun je efficiënter samenwerken in een veilige en digitale omgeving en zorgen dat iedereen in de organisatie hieraan meewerkt? Ondervind hoe Microsoft zelf door deze transformatie is gegaan.”

Joop Paul, Director - Digital Executive Europe bij Arup 

"Welke toegevoegde waarde heeft data op de ontwerpaanpak van gebouwen en infrastructuur? Ik vertel je er meer over aan de hand van een aantal aansprekende (inter)nationale projecten."
Digital Twin: meer comfort terwijl je kosten bespaart | #CU2019
Digital Twin: meer comfort terwijl je kosten bespaart | #CU2019
Data inzetten voor slimme en duurzame gebouwen | #CU2019
Data inzetten voor slimme en duurzame gebouwen | #CU2019
Gebouwbeheer bruikbaar en begrijpelijk voor alle partijen | #CU2019
Gebouwbeheer bruikbaar en begrijpelijk voor alle partijen | #CU2019
Amsterdome bezoek | CU2019
Amsterdome bezoek | CU2019

Maak de connectie en laat je inspireren in de Amsterdome

Ik ben erbij

Datum

3 oktober 2019

Tijd

09.00 - 17.15 uur

Investering

Gratis

Locatie

Amsterdome, Amsterdam

Bekijk hier de terugblik van #CU2018

Ik ben er dit jaar bij!

Bekijk hier de terugblik van CU2018!

Ik ben er dit jaar bij
Cookiestatement